5 Nisan 2007 Perşembe

Blogcu'dan Devam

Cânım efendim; blog yağmuru başlıklı yazıya gelen son yorumda belirtildiği üzere 'blog aleminin elit ve entelektüel kesimi' makamından konuşmaya devam ediyoruz. Buradan ilgili mercilere seslenmek istiyorum; yok efendim ibibikmiş, milliyetçi kanatmış gibi fasa-fiso argümanlarla susturamazsınız bizi.


Blogcu.com neden böyle bir izlenim bıraktı, neden pek çok insan aynı görüşte birleşiyor acaba diye düşündüm ve en sonunda ağzıyla kuş tutsa olmayacağına karar verdim. Çünkü eninde sonunda çakma bir hizmettir, Selpak'a karşı Nova Mendil'dir.

Bakkala girip Selpak istediğim vakit Nova uzatan zihniyetten hoşlanmıyorum. Vatanın bekası için bu işe bir çeki düzen vermeli. Sokak çocuklarına bile söylüyorum, evladım eğer Selpak satarsanız alırım diyorum. Hatta vakti zamanında Mecidiyeköy otobüs duraklarında mendil satan çocuklardan biri sahiden yapmıştı bunu ve ben de almıştım.

Nedir derdimiz? Selpak dört katlı ve daha yumuşak! Bu defaya mahsus konfor unsurunu gözardı edersek; dört katlı oluşu işlevsel açıdan fevkalade mühimdir. Üç katlı Nova, hiç bir derde deva olamamakla birlikte aynı iş için daha fazla mendil kullanımı gerektirerek kesemize ve ormanlarımıza zarar vermektedir. Halbuki aynı mendile sadece bir kat daha ekleyerek %50 işlevsellik artışı sağlanabiliyor. Ayrıca neden başka bir üretici dört katlı mendil üretmez, bunu da anlayamıyorum. Hani varlığından haberdar değilsek öğrenelim, destekleyelim.

Blogcu.com diyorduk değil mi? Sanırım herşeyden önce blogger ve wordpress gibi iki başarılı ürün varken bunların karşısına 'biz de türkçe kopyasıyız' diyerek çıkmakla hata edilmiş. Özgün bir ürün oluşturma çabasının eksikliği sayesinde her yanından buram buram Nova Mendil kokusu geliyor.

Pino ve sunthing'in dediği gibi tasarım konusunda kangren derecesinde sorunlar var. Bu konuda ahkam kesecek derinliğe sahip değilim ancak en azından hoş değil diyebilecek kadar iz'an sahibiyim. Tepede beliren blogcu.com barından, sunulan hazır tasarım şablonlarına kadar bir dengesizliktir, adam sendeciliktir gidiyor.

Mendil meselesindeki gibi işlevsel bakarsak; kullanıcı profiline ulaşmadaki zorluk çok enteresan. Rss aboneliği için de öncelikle bu profil sayfasını bulmak gerekiyor. Profil sayfasının herhangi bir tasarımı olduğunu söylemek zor. Aynı şey yorum sayfaları için de geçerli...

Neden peki üyelerinin ekseriya çoğunluğu benzer kitsch objelerle bezeyip, benzer metinler kaleme alıyorlar? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Sonuç olarak haftanın rüküşlerini seçmiyoruz ama Mehmet Doğan'ın sözüyle, bize iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmıyor blogcu...

Daha yeni keşfettiğim yeşil vadi'den ve bÜyÜkLü küÇüKLü yazan şeker şeker mi yazarlarımızdan bahsedecektim ama bloglar konusunda konuşma isteğim yerle yeksan oldu. Belki daha sonra diyerek geçiyoruz efendim.

Milliyetçi kanattaki hisli gençlerimize sesleniyorum, tavır yapmanıza lüzum yoktur, evet ukalalık yapmak için açtım burayı. Ayrıca Nova Mendil kullandığınız için de teessürlerimi iletmek isterim.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

blogcu geldi haanııım

Sunthing Special dedi ki...

İbibik te olduk ya hadi hayırlısı :p,alkışlıyoruz efendim sadece...

turuncu dedi ki...

sağolun, varolun efenim :)

pinomino dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

"Tasarımı kötü ne demek lan bi tasarım da siz yapın da alkışlayalım dötlaleleri!!! Pabucumun entelleri sizi, zaten bu memleket sizin gibi konuşup iş yapmayanlar yüzünden bu halde. Kendinize gelin yoksa getirirler!!!"

Bakınız ateşli yorumumu nasıl da bir tehdit cümlesiyle bitirdim. İçerik olarak her ne kadar kitsch bile denmeyecek derecede kötü de olsa şeklen hiçbir bozukluk yok dikkatinizi çekti mi?

Hayır, aranızda hala "dahi anlamında de"yi doğru yazamayanlar var. Elitliğinize entelektüel kapasitenize halel gelmesin diye söylüyorum.

alef dedi ki...

Blogcu neden tercih edilir bilmem ama Nova için belki bir Abdurrahman Çelebi olayı vardır?

Adsız dedi ki...

blogcu nun sunduğu şablonları kullanmak zorunda değilsinki hatta bloggerdeki şablonları da kullanmak zorunda değilsin kendi şablonunu kendin yarat tabii elinden geliyorsa ;)) üç beş zevksiz blog yüzünden genelleme yapmak siz yanlışa götürüyor ....

Adsız dedi ki...

zannedersem sizde benim gibi pardus cusunuz

Adsız dedi ki...

Benim bildiğim pardusCu zeki, çevik ve atılgandır. Comment bıraktığı bloga adını veremediyse linkini verir, dahi anlamındaki de'yi ayrı yazar, ki'leri doğru yerde ayırır. Ünsüz benzeşmesinden haberdardır.

Ondan sonra da "kendi tasarımınızı kendiniz yapınız tabii elinizden geliyorsahakkekrjkesüf" diye konuşmaz.

Tepem attı mnkym.

Adsız dedi ki...

ayrıntılara takılma güzel kardeşim türkçe dilbilgisi dersinde değiiliz

Adsız dedi ki...

hem elinden geliyorsa kendi tasarımını yap tabiki kötü bişeymi dedik yap bir görelim ben yapıyorum

Adsız dedi ki...

Anadilini hakkıyla öğrenmeyi ve kullanmayı reddeden, yazdığı yoruma link bırakmayan adamın yaptığı tasarıma da sayfaya da kullandığı pardusa da kafam girsin.

Türkçe dilbilgisi dersindeyiz evet.

Adsız dedi ki...

ben sizin gibi farklı isimlerle blog açmadım aynen adımla açtım o yüzden isim bırakmamla link bırakmam aynı şey I am sorry üstelik kullanmasamda sadece kontrol panellerini incelemek için her yerden blog aldım sadece wordpress yok diğer hepsi var....Üstelik her nedense sadece sizin beğenmediğini blogcu yu aktif olarak kullanıyorum....

Adsız dedi ki...

son birşey daha ben adam değil bayanım ve blog yağmuru adlı yazıdaki yorumda bana ait

turuncu dedi ki...

tükkanın sahibi olarak duruma el koyuyorum. burası aleni atışma-kapışma alanı değildir. lûtfen sakin olunuz, etrafı dağıtmayınız.

değerli anonim, isminizle almış olmanız bir şeyi değiştirmez, blogunuzu yine de keyif alırdık..

Adsız dedi ki...

değerli turuncu
cevap yazan şahsı dükkan sahibi sanmıştım ilk önce, ama tabi sonradan jeton düştü :(çok özür gereksiz meşgul ettiğim için....

Adsız dedi ki...

tosantosuna son bir cevap
bir bloğa yazılan yorumlara cevap vermek blog sahibine düşer.niye blog sahibinin ağzından cevap yazarak insanları yanıltıyorsunuz?ayrıca imla kuralları,noktalama işaretleri vb. konulardaki algıda seçiciliğinizi obsesyona dönüştürmüşsünüz.bu aykırı protest yapınız bana derinlerde, çooook geçmişlerde yaşadığınız olumsuz durumların dışa vurumu gibi geliyor bana.....
sayın blog sahibi tekrar çok özür the end

Adsız dedi ki...

blog sahibinin ismi turuncu, benimki tosantosun. nasıl oluyor da sayın anonim'in kafası karışıyor, karanlıktan bize isimsiz olarak seslenirken bir de "kafa karıştırmak"tan bahsediyor, şaşkınlık içindeyim.

ha, "adam değil"miş anladım.

(bkz. adam değil bayan)