12 Eylül 2007 Çarşamba

Hamam

İyi, güzel ama hamamla ne alakası var onu anlayamadım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

şimdi efem..yanlış duymadıysa kulaklarım ve hafızamda beni yanıltmıyorsa bu can atilla nın albümlerinden birinden..alaka şu ki can atilla amca,tarih üzerine,eskiler üzerine özellikle de osmanlı üzerine müzikler yapıyor şu sıralar..bir 1453 fetih albümü vardır ki tadından yenmiyor misal..bu da onlardan biri,dedim ya tahmin..alakayı anlatıcaktım di mi..şöyle ki mesela parcalarından birinin ismi valekerna azizleri..eserin basında da pes sesli amcalar teyzeler hah hoh hah gibi sesler cıkararak ürkünc bir hava vermeye calısıyorlar sanki?!insan düsünüyor şimdi,yav,hah hoh hah,valekerna azizleri ??? ne alaka? diye ..tıpkı bu parca da oldugu gibi..düsünün simdi cook naif bir müzik,keman tatlı tatlı calıyor..teyzeler ablalar cocuklar hamamda bıcı bıcı yapıyorlar..aman Allahım ne şiirsel oldu:))...hasılı aslında şunu diyecektim ben,amma dagıttım..okunan bir cümle,işitilen bir müzik,seyredilen bir film aslında bizzat muhatabın ondan ne buldugu ile anlamlı...ben gözlerimi kapadıgımda bu müzigi dinlerken osmanlının hüzünlü yalnız kadınlarını düsündüm mesela..ama siz işte sevgilinizi,kolunuzu tırmalamıs bir kediyi ya da dün eve dönerken hemen yanınızda yürüyen bir adamın yolun ortasına lank diye nasıl da tükürdügünü hatırlayabilirsiniz..ha aynı seyleri ya da benzerlerini bende hatırlayabilirim elbette.size ne hissettirdigi ile anlamlı işte bu mizk de..hamam? ne alaka..bana ne ben baska bir sey düsünücem diyebilme özgürlügmüz var cok şükür..vallaha da yoruldum..sanırım anlatmak istedigimi anlatabildim..anlatmayı basarbildiysem aferin bana,yıldızlı pekiyi bana,ha anlatamadıysam da sacmalamısım:)neyse..uzun zamandır takib ettigim ama ilk kez ses verdigim bir blog icin fazla uzun bi yorum olmus olabilir..nokta

turuncu dedi ki...

cânım efendim, [isminizle seslenmeyi yeğlerdim] bilmiyorum cevap vermekte geç mi kaldım, umarım sesimi duyarsınız.

öncelikle pek keyif aldık bu teferruatlı ve dahi leziz yorumunuzdan. her daim kurabiye tadında fikirlerinizi ve içindeki damla çikolata nükteleri duymak isteriz.

can atilla nâm beyefendiden doğrusu ya bu parçayla birlikte haberdar oldum. merak da etmeye başladım.

parçanın sunmuş olduğu hissiyata gelince, daha çok başiktaş üsküdar hattında sefer yapan bir motor kaptanının hüznü çağrıştı bana. yağmurlu bir istanbul akşamında gün batarken şapadak, şupadak dalgaların arasında yalnızca beş dakika sürebilen bir hüzün. eet, bak pek şiirsel oldu. görüyor musun can atilla'nın yaptığını.

hamam diyince daha çok eğlenceli ve keyifli bir yer geliyor aklıma. ama sizin yorumunuzla birlikte çekmiş olduğu acıları tellak keseledikçe göbek taşına bırakan bir adamı da hayal edebilir oldum.

üç yıldızlı pekiyinizi kırmızı kalemle tam şuraya nakşediyor, mutluluklar diliyorum efendim.

MeliS dedi ki...

ben yeniden döndüm buralara. selam olsun.

Adsız dedi ki...

vizyonda yeni filmler varmış, haberin var mı?