9 Ağustos 2007 Perşembe

Mimli Teknoloji

Canavarınız ilk defa mimlenmiş olmanın şaşkınlığıyla etrafına bakınıyor. Eskiden bu mim şeysinin adı sobelemek miydi? Unutmuşum, kim dayattı acaba bu mim lafını?

Mahallenin delisi, güncesinde işe yaramayan teknolojiler konusunda beni de mimlemiş. Hem de bir assolistmişim gibi, en son davet etmiş beni. Nasıl onore oldum, nasıl gururla iki kurabiye daha attım bilemezsiniz. İki alt kattaki yaşlı kadın sahiden güzel kurabiyeler yapıyor. Kandilde helva verdiğimiz tabağı bir dolu kurabiye ile geri göndermiş.

Neyse, konumuz sevgi ve kurabiyeler değil, ne de olsa herkesin bunlara yolu düşer bir gün ve sonrasını biliyorsunuz.

İşe yaramayan teknoloji konusunda benim için de radyosuz müzik çalarlar en başta geliyor. Sırf bu hinliği yaptığı için bile kızgınım Ipod'a.

Fakat yine de en başarısız teknolojik ürün kameralı telefon bence, fotoğraf çekmeyi bir türlü beceremiyor o kalitesiz objektifi ile. Fotoğraf, fotoğraf makinasıyla çekilir diyenlerdenim. Onların yüzünden etraf düşük çözünürlüklü fotoğraf çeken, kendini sanatçı sanan amatörlerle doldu taştı. Gören de profesyonel sanacak. Yok yok, ben sadece profesyonel kurabiye yiyicisiyim.

Bizim salonda bulunan dvd player şahsiyetinden de hazetmiyorum. Zira kendisi divx çalamıyor. Görmek istediğim tüm filmlerin dvd'sini almam kabil değil, bu bir servet demektir. Bu ve bunun gibi sebeplerden hiç bir işe yaramadığına kanaat getirdim.

Teknoloji dediğiniz şeyi severim ama canavarı değilim, söyleyeceklerim bu kadar. Adetten olduğu üzere ben de birilerini mimlemem gerekiyormuş. Madem beni sesim çıkmadığı için işaret etmişler, ben de sadece pur'u işaret ediyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Radyoyu kızlar dinler, bu yüzden hastasıyım ipod'un radyosuz oluşunun. Hatta her türlü teknolojik alette radyonun pakete dahil olmasına kılım.

Divx çalmayan/oynatmayan DVD player ise bir ara teknoloji ürünüdür, wap gibi mesela.
(anam anam saklanmaya gidiyorum ben)

Adsız dedi ki...

Hızımı alamadım, "fotoğraf, fotoğraf makinesiyle çekilir" de, neden "radyo, radyoda dinlenir" değil?

Ayrıca eline fotoğraf çekebilen bir şey geçirmiş herkes sanatsal fotoğraf çekecek, entelektüel faaliyetlerde bulunacak, ve dahi insanlığa faydalı olma amacı güdecek diye bir şey yok. İnsanlar gördükleri şeyin resmini çekmek isterler, komik bir şey gördüklerinde, ilginç bir şeyle karşılaştıklarında, güzel bir şeyi unutmamak için, bunu saklamak isterler. Herhangi bir görüntü kalitesi standartları yoktur. Belki ifadeleri ve kelimeleri bütün bunları "anı" olarak saklamak ve aktarmaya yeterli değildir. Fotoğraf çeken cep telefonu bu tarz bir ihtiyaca cevap verir. Neden olmasın ki?